Mivel eljött a lecsó szezon így mi más készülhet nálunk is. De mivel párom nem igen szereti a hús mentes ételeket. Így csak is sült húshoz használhatjuk.
Egyszerű elkészíteni. Csak ebben a hőségben most nem állnék neki.
Hozzávalók:
A sülthöz:4 szelet tarja
fűszerek (só, bors, paprika, fokhagyma esetleg)
kevés olaj a tepsi kikenéséhez
A lecsóhoz:
5 db paprika
4 paradicsom
1 fej hagyma
fokhagyma
egy kis darab szalonna
só, bors, paprika
Elkészítés:
A krumplit az előző bejegyzésben leírt módon előkészítjük.
Majd a húst megmossuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük. Én jénaiban szoktam sütni, és mellé/rá fektetjük a ketté vágott fokhagymákat. Egy kis vizet öntünk rá, és a krumplival együtt sütőbe toljuk.
Amíg sül, elkészítjük a lecsót:
A paradicsomot, paprikát megmossuk, feldaraboljuk, hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
A szalonnát kicsit megpirítjuk, hozzá adjuk a hagymát. Együtt kevergetjük, amíg a hagyma üveges nem lesz. Tűzről levéve paprikát szórunk rá,majd hozzá adjuk a többi zöldséget, és egy kis vizet (nagyon keveset). Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben érdemes ránézni, ha a leve elfő, pótoljuk, ha túl sok a fedőt levéve pároljuk tovább.
A lecsót a húsra szedve tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése