2011. július 11., hétfő

Mézes csirkecomb

Ez is egy kedvenc receptem. Igen finom a végeredmény. Bár nem hinném, hogy a legszegényebb kalóriában, de igen finom. Főleg azoknak ajánlom, akik szeretik a keleties ízeket.

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb
3-4 ek méz
1 ek szójaszósz
1 ek olíva olaj
ha nem elég sós, még lehet egy kis sót hozzáadni

A csirkecombokat meg mossuk, és a tollakat lekapargatjuk, vagy égetjük róla. A kés hegyével bele vagdosunk, hogy a pác jól átjárhassa, a bőrét is átlyukasztjuk több helyen.
Elkészítjük a pácot. A hozzávalókat összekeverjük, és a csirkecombokat beleforgatjuk. Minimum egy-két órára hűtőben letakarva állni hagyjuk, de akár egy éjszakára is hagyhatjuk a pácban.

Jénaiba tesszük és egy kis vizet öntünk alá vagy lefedjük alufóliával. Én jobban szeretek vizet alá önteni, hogy ne égjen meg a méz. Mert az igen gyorsan oda tud égni.
Addig sütjük, amíg meg nem puhul, és a teteje ilyen szép piros nem lesz. Krumplipürével a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése