2012. május 13., vasárnap

Rakott csirkemell


Ezt a receptet Andi oldalán találtam, de volt pár dolog, amit módosítottam rajta a mi ízlésünk szerint. :)
Bár karajjal is igen finom lehet, de most inkább csirkemellet használtam. Gyerekek jobban meg tudják rágni, és nem tiltakoznak a hús ellen. Illetve a mustárt hagytam ki, bár biztos nagyon finom lehet úgy is, de párom és a fiaink sem díjazták volna a mustárt benne. :)

Hozzávalók : 
kb. 70 dkg csirkemell, 
1 kg burgonya, 
2 fej vöröshagyma, 
1 nagy pohár tejföl, 
25 – 30 dkg császárszalonna vagy bacon, 
20 dkg reszelt sajt, 
só, bor, olaj

A burgonyát héjában megfőztem, és hagytam kihűlni. 
A húst vékonyan felszeleteltem (akár kicsit ki is lehet klopfolni), majd fűszereztem sóval, borssal, és serpenyőben elősütöttem.
A visszamaradt olajban a hagymát és a szalonna 3/4 részét megsütöttem. 
Megpucoltam a krumplit.

Egy hőálló tálat margarinnal kikentem, és beleszeleteltem a burgonyát, sóztam. Rákanalaztam a hagymás szalonnát. A tejfölt habverővel simára kevertem, és rá öntöttem a burgonyára. A hússzeleteket elhelyeztem rajta, mindenhová jusson, és betakartam sajttal. Végül a megmaradt szalonnát is elosztottam a tetején.

Előmelegített sütőben nem túl magas lángon addig sütöttem, amíg a sajt a tetején megpirult.

Nagyon finom lett a végeredmény, megéri a munkát. Én nem tudtam szépen tálalni, ezért nem is fényképeztem le úgy. :(



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése