Ezt a receptet Andi
oldalán találtam, de volt pár dolog, amit módosítottam rajta a mi
ízlésünk szerint. :)
Bár karajjal is igen finom lehet, de most inkább
csirkemellet használtam. Gyerekek jobban meg tudják rágni, és nem tiltakoznak a
hús ellen. Illetve a mustárt hagytam ki, bár biztos nagyon finom lehet úgy is,
de párom és a fiaink sem díjazták volna a mustárt benne. :)
Hozzávalók :
kb. 70 dkg csirkemell,
1 kg burgonya,
2 fej vöröshagyma,
1 nagy pohár tejföl,
25 – 30 dkg császárszalonna vagy bacon,
20 dkg reszelt sajt,
só, bor, olaj
A burgonyát héjában megfőztem, és hagytam kihűlni.
A húst vékonyan felszeleteltem (akár kicsit ki is lehet
klopfolni), majd fűszereztem sóval, borssal, és serpenyőben elősütöttem.
A visszamaradt olajban a hagymát és a szalonna 3/4 részét
megsütöttem.
Megpucoltam a krumplit.
Egy hőálló tálat margarinnal kikentem, és beleszeleteltem a burgonyát, sóztam. Rákanalaztam a hagymás szalonnát. A tejfölt habverővel simára kevertem, és rá öntöttem a burgonyára. A hússzeleteket elhelyeztem rajta, mindenhová jusson, és betakartam sajttal. Végül a megmaradt szalonnát is elosztottam a tetején.
Előmelegített sütőben nem túl magas lángon addig sütöttem, amíg a sajt a tetején megpirult.
Nagyon finom lett a végeredmény, megéri a munkát. Én nem
tudtam szépen tálalni, ezért nem is fényképeztem le úgy. :(
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése