A receptet itt találtam.
Hozzávalók:
A piskótához (egy 26 cm átmérőjű tortaformához):
6 tojás,
A piskótához (egy 26 cm átmérőjű tortaformához):
6 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál rétesliszt
A krémhez:
1 liter habtejszín (vagy Hulala),
2 csomag Gála vagy Aranka hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor,
25-30 dkg apróra vágott, lecsöpögtetett befőtt gyümölcs (őszibarack, magozott meggy, ananász),
5 dkg puha (vagy előre beáztatott) mazsola
A sütőt bekapcsoljuk, 200 °C-ra előmelegítjük. Addig elkészítjük a tésztát:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukor folyamatos hozzáadásával habot verünk. Ezután a habot tovább verve egyenként elkeverjük benne a tojássárgákat. Végül a lisztet laza mozdulatokkal keverjük bele.
Kivajazott formába töltjük, és tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
A tejszínt elkezdjük gépi habverővel habbá verni, amikor sűrűsödni kezd, bele keverjük a pudingporokat, és addig keverjük, míg krém állagú nem lesz. Nagyon gyorsan sűrűsödik, ha túl sokáig verjük, csomósodni fog. A krém 2/3-hoz hozzá adjuk a gyümölcsöket.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk, és betöltjük a gyümölcsös krémmel, majd lenyomkodjuk kicsit. Végül bevonjuk a megmaradt krémmel, és díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése