2011. április 26., kedd

Chowder torta

Ezt a tortát nagyobbik fiam kérte magának. Épp recepteket keresgéltem, mikor meglátta. Meglepetés lett volna, de igazán úgy sem tudtam volna a tudta nélkül elkészíteni, és nagyon várta, hogy mikor lesz neki szülinapja, hogy megkapja.

Az eredeti recept szerint gesztenye krémmel készül. Mivel Attila nem szereti, gondoltam, egy rigójancsi krémmel csak jobban megeszi. Igazam nem lett. De nekem nagyon ízlett. :D Ő egy olyan gyerek, aki még a csokit se nagyon eszi meg...

Így készült.


A piskótához (kb. egy A4-es lap méretű): 10 tojás,
10 evőkanál cukor,
9 evőkanál rétesliszt,
2 evőkanál holland kakaópor.


A sütőt bekapcsoljuk, 200 °C-ra előmelegítjük. Addig elkészítjük a tésztát:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukor folyamatos hozzáadásával habot verünk. Ezután a habot tovább verve egyenként elkeverjük benne a tojássárgákat. Végül a lisztet laza mozdulatokkal keverjük bele.
Kivajazott (sütőpapírral bélelt) formába töltjük, és tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.

Miután kihűlt, ketté/ három részre vágjuk, és sablon alapján formázzuk.

A krémet itt találjátok.

Miután betöltöttem marcipán helyett a Dr Oetker marcipánmasszát használtam. Lényegesen könnyebb vele dolgozni. Betakartam vele a tortát, majd ételszínezékkel kifestettem a mintát, csokikrémmel kontúroztam. Még soha nem dolgoztam ételszínezékkel, így nagyon sötét lett, legközelebb tudni fogom, hogy jobban hígítani kell. Érdemes maradék marcipánon kipróbálni előbb a színeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése