Az eredeti recept szerint gesztenye krémmel készül. Mivel Attila nem szereti, gondoltam, egy rigójancsi krémmel csak jobban megeszi. Igazam nem lett. De nekem nagyon ízlett. :D Ő egy olyan gyerek, aki még a csokit se nagyon eszi meg...
Így készült.
A piskótához (kb. egy A4-es lap méretű): 10 tojás,
10 evőkanál cukor,
9 evőkanál rétesliszt,
2 evőkanál holland kakaópor.
A sütőt bekapcsoljuk, 200 °C-ra előmelegítjük. Addig elkészítjük a tésztát:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukor folyamatos hozzáadásával habot verünk. Ezután a habot tovább verve egyenként elkeverjük benne a tojássárgákat. Végül a lisztet laza mozdulatokkal keverjük bele.
Kivajazott (sütőpapírral bélelt) formába töltjük, és tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
Miután kihűlt, ketté/ három részre vágjuk, és sablon alapján formázzuk.
A krémet itt találjátok.
Miután betöltöttem marcipán helyett a Dr Oetker marcipánmasszát használtam. Lényegesen könnyebb vele dolgozni. Betakartam vele a tortát, majd ételszínezékkel kifestettem a mintát, csokikrémmel kontúroztam. Még soha nem dolgoztam ételszínezékkel, így nagyon sötét lett, legközelebb tudni fogom, hogy jobban hígítani kell. Érdemes maradék marcipánon kipróbálni előbb a színeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése