Húgomnak köszönhetem ezt az egyszerű receptet. Nagyon könnyű elkészíteni, és jóval egészségesebb a burgonya más felhasználásához képest. Hiszen sütőben sül, és sem olaj, sem zsír nem kell az elkészítéséhez.
Hozzávalók:
Fejenként 2 közepes vagy kicsi burgonya
Fűszerek (só, bors, paprika, de lehet bármi más amit szeretnénk)
Nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen még csak meg sem kell hámozni a krumplit. Én mosogató szivaccsal szoktam átdörzsölni a héját csap alatt. Majd négybe, vagy ha nagyobb, több részre vágom, és egymás mellé fektetem egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A fűszereket összekeverem egy kis edénybe és rászórom a felsorakoztatott krumplikra. 220 °C fokos sütőben addig sütöm, amíg meg nem barnul kicsit. Ez kb 40-45 perc. Ha ennél gyorsabban barnulna, akkor vegyük lejjebb a gázt, és süssük még tovább, hogy a közepe is puha legyen.
Használhatjuk köretnek is, de egy kis fokhagymás tejfölös, vagy más mártogatóssal magában is nagyon finom.
Úgy indult ez a blogom, hogy szerettem volna összegyűjteni ide azokat a recepteket, amiket én nagyon szeretek elkészíteni, és sikerük van nálunk. Egy szóval itt vannak a kedvencek. Most viszont szeretnék még pár dolgot megjegyezni, hol is találom őket. Ilyenek a szépségápolással kapcsolatos dolgok. És ehhez a blogomhoz áll a legközelebb ez. Még egy blogot nyitni teljesen feleslegesnek érzem. Tehát lesz pár bejegyzés a konyhán kívülről is itt. :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
A sült krumplit én is így készítem,kevés olívaolajjal meg szoktam locsolni.Sokkal finomabb így sütőben,mint serpenyőben sütve,és valóban sokkal egészségesebb is.
VálaszTörlésIgen, és nem mellékesen, sokkal kevesebb gond is van vele. :)
VálaszTörlés